Rusland

Lidt om rejsen
Med en baby på vej skulle sommerferien i 2012 ikke været alt for anstrengende, hvorfor vores valg faldt på et flodcruise fra Moskva til Skt. Petersborg i Rusland.

Rusland er med et areal på godt 17.000.000 km2 verdens største land, og landet strækker sig over ikke mindre end 10 tidszoner. Rusland er næsten 400 gange større end Danmark, men med ca. 140.000.000 indbyggere har landet dog blot ca. 25 gange så mange indbyggere som Danmark. Store dele af det østlige Rusland er nemlig meget tyndt befolket, mens befolkningstætheden er noget større i den vestlige del, hvor blandt andet Moskva og Skt. Petersborg ligger.

Selvom vi på vores tur sejlede ca. 1.900 km., fik vi kun set en brøkdel af dette enorme land. Vi havde et par dages ophold i hovedstaden, Moskva, hvor vi blandt andet var i Kreml, på Den Røde Plads og i Lenins mausoleum. Derudover var vi et par dage i landets næststørste by, Skt. Petersborg, hvor vi blandt andet besøgte Vinterpaladset samt sommerpaladset, Peterhof, lidt uden for byen. Udover Moskva og Skt. Petersborg besøgte vi på turen også byerne Uglitj, Jaroslavl og Goritzi, ligesom vi gik i land ved Mandrogi, der er en rekonstruktion af en russik landsby, samt på øen, Kizhi, hvor der ligger et frilandsmuseum. Kizhi er en af 1650 øer i Onegasøen, der er Europas næststørste sø.