Mytilini – Grækenland

Lidt om rejsen
Den 1. juni 2003 rejste vi til den græske ø, Mytilini, i otte dage. Mytilini er også kendt som Lesbos. Øen har ca. 90.000 indbyggere, hvoraf ca. 25.000 bor i hovedbyen Mytilini. Vi rejste med Star Tour til den lille by, Agios Isidoros, og boede på Hotel Aegean Sun. Isidoros er en lille by på sydkysten med ganske få indbyggere (omkring 35), som de fleste arbejder på byens hoteller og restauranter.

Tre kilometer fra Isidoros ligger Mytilinis næststørste by, Plomari, med ca. 4.500 indbyggere. Oftest var det på en af Plomaris restauranter eller caféer, at vi indtog vores frokost og aftensmad. Plomari er især kendt for sine mange ouzo-fabrikker, og vi besøgte da også den fabrik, som lå ved vores hotel.

En dag var vi på en bustur rundt på Mytilini. Der besøgte vi bjerglandsbyen Agiássos og feriebyen Petra, hvis største attraktion er Glykfylousa Panagia-kirken, der ligger på en klippetop. For at komme derop slipper man ikke for de 114 trin, som er hugget ind i klippen. På turen besøgte vi også byen Molivos på nordkysten. Øen er bygget på en bjergside med den gamle borg på toppen, hvorfra der er god udsigt til den tyrkiske kyst. Molivos betragtes som øens smukkeste by og for at bibeholde det flotte bybillede, er der strenge byggerestriktioner. Blandt skal husene bygges af røde natursten. På vej tilbage mod Isidoros besøgte vi et kurbad ved Gera-bugten, hvor det var muligt at bade i en af de varme kilder fra bjergene. Selvom det var varmt i vejret, var det behageligt at komme i det varme vand.

En anden dag tog vi den lokale bus til hovedbyen, Mytilini. Der besøgte vi blandt andet Gattelusi-borgen samt Agios-Therapon-kirken. Borgen har skiftevis været beboet af tyrkere og grækere, og derfor kan man se ruiner af både en moske og en kirke.

En stor del af ferien blev selvfølgelig brugt på gåture i omegnen eller med at slappe af ved hotellets pool med et spil kort eller yatzy.