Dagbog – Disneyland 2017

Hotel New York, Disneyland, Paris, kl. 20.30, onsdag den 31. maj 2017
Selvom det er mindre end tre døgn siden, at vi kom hjem fra Berlin, var det i dag tid til ferie igen. Tidligt i morges tog vi mod lufthavnen, hvor vi spiste morgenmad. Flyveturen til Paris føltes lidt længere end de blot 1 time og 35 minutter, som den varede, da Valdemar var lidt utilfreds – bl.a. på grund af trykken for ørerne.

Da vi nåede frem til Paris, tog det ikke lang tid at få kufferne, og vi fandt hurtigt en medarbejder, der viste os vej til bussen til Disney. Det betød, at allerede kl. 12 var vi på hotellet. Udenfor hotellet stod en bevæbnet vagt med en vagthund, og vi skulle igennem metaldetektorer for at komme ind, ligesom vores bagage blev scannet.

Efter at have få opbevaret vores kufferterne, gik vi de måske 150 meter, der er herfra til Disney Village. Også for at kunne ind i Disney Village skulle vi igennem et tjek med metaldetektorer og scanning. Et af de første stop i Disney Village var i Lego-butikken, hvor Valdemar fyldte en bøtte med klodser. Så er der underholdning til de kommende aftener her på hotellet. Derefter fandt vi et sted at spise frokost.

Selvfølgelig skulle vi også en tur ind i selve Disneyland. Vi startede ved toget ved Main Street Station. Desværre var der kun et tog i drift, så selvom køen faktisk ikke var særlig lang, endte vi med at vente næsten en time. Efter togturen rundt om parken, gik vi igennem Main Street med besøg i utallige butikker. Valdemar var til sidst godt træt af butikker, og så gik vi tilbage mod hotellet. Ved en isbod holdt vi en pause…

Da vi havde fået checket ind, var vi ikke længe på hotelværelset. Vi gik igen igennem Disney Village. Klokken var blevet mange, så vi fandt en amerikansk diner til aftensmad. Betjeningen var noget sløv, men maden var god. Selvom vi levnede, kunne vi trille derfra.

Efter aftensmaden gik vi på jagt efter frugt. Selv ikke i kioskerne på stationen var det muligt at købe frisk frugt. Da vi tilbage på hotellet spurgte conciergerien, blev vi opfordret til at tage toget til nogle nærliggende butikker. Utroligt, at det ikke er muligt at opdrive en banan eller et æble – medmindre bananen ligger i skiver på en pandekage, eller æblet er kandiseret.

Vi er nu tilbage på hotellet og går sikkert snart i seng. Faktisk er vi allerede i seng, for det er trods alt det mest komfortable siddested her på værelset. Valdemar har allerede spurgt efter køkkenet. Det er vist længe siden, at han har været på et almindeligt hotelværelse og ikke en hotellejlighed.

Hotel New York, Disneyland, Paris, kl. 23.00, torsdag den 1. juni 2017
Da vi alle tre var faldet i søvn i går aftes, blev vi pludselig vækket ved, at nogle var på vej ind på vores værelse. Heldigvis havde vi sat sikkerhedsslåen for, så de kunne ikke åbne døren meget. Da vi bestemt lukkede døren indefra, gik de. En halv times tid efter ringede de fra receptionen for at få vores navn, og så fik Britt anledning til at give receptionsmedarbejderen en kæmpe skideballe.

Vi havde set, at Disney-karaktererne besøgte vores hotel hver morgen, så kl. 8 stod vi i kø sammen med få andre børn og deres forældre. Det var Mickey Mouse, der kom. Da det blev Valdemars tur til at hilse på Mickey, nægtede han simpelthen. Ikke en gang på armen af en af os, ville han nærme sig Mickey, og vi måtte gå derfra uden et billede. Vi var dybt skuffede, da vi ligesom troede, at et møde med Mickey Mouse ville være feriens højdepunkt, men det mente Valdemar altså ikke.

Fra hotellet gik vi til Disneyland for at spise morgenmad. For enden af Main Street var der mulighed for at møde Anders And og få taget billeder med ham. Det ville Valdemar så gerne, men denne gang slap vi jo desværre ikke med blot 10 minutters kø. Efter en times tid blev det endelig vores tur. Valdemar trak lidt i land og ville ikke hilse på Anders alene, men sammen med os andre ville han heldigvis gerne. Det endte med, at klokken blev 10, førend vi nåede frem til spisestedet, hvor vores morgenmadsvouchere duede. Omeletburger og chokoladecroissant!

Så var vi endelig klar til at udforske Disneylands forlystelser, og de næste timer prøvede vi lidt af hvert i Discoveryland og Fantasyland. Valdemar var især begejstret for det lille cirkustog og It’s a Small World. På togturen nærmest skreg han af fryd og spurgte sødt: ”Sådan har du aldrig hørt mig før, vel, Far?”

Ikke længe efter frokost, hvor det faktisk lykkedes os at finde et frokoststed, der serverede salat, var Valdemar ved at være mættet for i dag. Han ville gerne hjem i hotellets pool. Da vi kom tilbage, virkede vores nøglekort ikke. I receptionen havde de efter nattens klage, noteret, at vi ønskede at tale med en chef. Vi fortalte igen, hvad der var sket i nat, hvilket de naturligvis beklagede. Som kompensation ville de opgradere os til en suite og give os en lille overraskelse. Vi skyndte os tilbage til værelset for at pakke, og tre kvarter senere var vi installeret i en suite med egen lille terrasse. Kort tid efter kom en tjener med champagne, vand og chokolade. Vi havde konstateret, at minibaren var låst, så vi ikke kunne benytte køleskabet, men tjeneren måtte ikke åbne den, da vi ikke havde oprettet en konto. Så måtte vinkøleren med is til champagne bruges som midlertidig køleskab til vores madvarer…

Endelig blev det tid til en tur i poolen. Den var væsentlig større end forventet, og det var muligt både at svømme både indenfor og udendørs. Da vi kom tilbage til værelset, havde der været nogle forbi med overraskelsen til Valdemar. En Disney-billedramme med nogle bolcher var det første, Valdemar opdagede. Og derefter opdagede han to store Peter Plys-bamser, der sad i hans seng. Lidt mærkeligt med to ens bamser, men vi brokker os ikke.

Vi valgte at spise på hotellet til aften. Der var en stor buffet med amerikansk mad: salat, burger, mac’n’cheese og meget andet. Vi holdt lidt igen med hovedretterne, da vi fik øje på dessertbuffeten. Vi har ikke tal på, hvor mange forskellige desserter, som vi fik smagt, men det var mange!

Valdemar fik lov at lege lidt i hotellets springvand, så han skulle lige have tørt tøj på, inden vi omkring kl. 20 gik tilbage til Disneyland. Vi fik prøvet flere nye forlystelser, som The Haunted House – og It’s a Small World endnu engang. Ved parkens lukketid skulle være et stort lysshow ved slottet, så lidt før kl. 22 satte vi os klar foran slottet, ligesom hundrede andre. Vi blev derfor noget overraskede, da vi efter et stykke tid fandt ud af, at det altså først var kl. 23. Så længe gad vi ikke at vente, så vi gik tilbage til hotellet. Klokken nærmer sig nu midnat, og vi er trætte efter en lang dag…

Hotel New York, Disneyland, Paris, kl. 21.00, fredag den 2. juni 2017
Mens Valdemar sov længe, hentede Casper morgenmad. Derfor blev klokken også over halv ti, førend vi forlod hotellet.

I dag var det tidtil at besøge Walt Disney Studios. Vi startede med at prøve nogle børneforlystelser, hvor der stort set ikke var kø. I 3D-forlystelsen Ratatouile synes Valdemar, at det blev lidt for virkeligt. Og bagefter tænkte han en del over det med, at vi var blevet små, men til sidst fik vi ham overbevist om, at det var vi ikke…

Da en gruppe storm troopers kom marcherende forbi, blev Casper også en lille dreng. Det eneste show, som vi så – udover en del af Star Wars-showet – var Disney Junior Live, hvilket faldt i Valdemars smag. Efter frokost tog vi med på Studio Tram Tour. Der blev vi udsat for jordskælv, oversvømmelse, brand og en væltende lastbil, hvilket Valdemar ikke var helt tryg ved. Han blev helt god igen, da vi bagefter – igen – tog en tur i de småbiler fra Cars.

Midt på eftermiddagen gik vi tilbage på hotellet og hyggede lidt, inden vi tog i Disneyland for at se paraden. Det lykkedes os at få nogle gode pladser, så vi havde frit udsyn til den flotte parade. Derefter prøvede vi Valdemars yndlingsforlystelser igen: det lille cirkustog og It’s a Small World.

Vejrudsigten havde forudsagt en overskyet dag med en del regn omkring kl. 18. Der har nu været en del sol i løbet af dagen, men de første dråber kom omkring kl. 18 – og mens vi spiste aftensmad, faldt der en del regn.

Vi spiste på et steakhouse i Frontierland, hvor Valdemar var parat til at smide sin mad på gulvet, da han så, at han fik pasta. Alligevel spiste han med stor appetit, og vi droppede derfor kampen om at spise pænt med gaflen. Det var dog svært, for sjældent har Valdemar spist så grimt. Fra restauranten var det direkte tilbage til hotellet og i seng…

Vi håber at komme tidligt op i morgen, så vi kan få lidt ud af de par timer før almindelig åbningstid, hvor vi har adgang til Disneyland.

Hotel New York, Disneyland, Paris, kl. 20.15, lørdag den 3. juni 2017
Det lykkedes os at komme tidligt op, så allerede kl. 8 gik vi ind i Disneyland. Tæt ved indgangen stod Chip & Chap, som Valdemar gerne ville møde. Så der stod vi så i kø i mere end en halv time for at hilse på dem. Kl. 9 havde velgørenhedscykelløbet, Paris Modena, sin start i Disneyland, så de cyklede forbi os på Main Street.

Næste stop var Peter Pan-forlystelsen, hvor der heldigvis ikke var så lang kø, som der havde været de andre dage. Parken var trods alt også kun åben for dem, der ligesom os bor på et Disney-hotel. Efter morgenmad nåede vi igen en tur ind og skyde med laser med Buzz Lightyear, rundt i labyrinten med Alice i Eventyrland og så en tur på legeplads. Britt og Valdemar så endnu en gang jubilæumsshowet, mens Casper prøvede en Star Wars-forlystelse.

Til frokost stod den på hot dogs, inden vi gik tilbage til hotellet. Vi sad og slappede lidt på terrassen, inden vi tog en tur i poolen. Vi havde den udendørs del af poolen helt for os selv, og der lykkedes det endelig Valdemar at knække ’svømme-koden’ – altså holde sig flydende uden hjælp eller hjælpemidler. Efter svømmeturen forlod vi igen hotellet og gik en tur rundt om Disney-søen forbi et par af de andre hoteller.

Inden aftensmaden blev der lige tid til et smut ind i Disney Studios, hvor Valdemar gerne ville prøve de små biler igen igen. Vi var lidt nervøse under ’køreturen’, da Valdemar klagede over ondt i maven – og vi forudså, hvordan han ville kaste op af at dreje rundt i bilen. Der skete heldigvis ikke noget, og han var da også frisk nok til at bygge lidt Lego i Lego-butikken.

Vi havde booket bord om aftenen på Café Mickey, der trods navnet faktisk er en italiensk restaurant. Skønt med noget andet end burger og fritter, som vi ellers har flere gange (vi får omeletburger til morgenmad!). I regnvejr gik vi tilbage til hotellet.

Valdemar er nu kommet i seng, så forhåbentlig er vi også tidligt oppe i morgen…

Hotel New York, Disneyland, Paris, kl. 21.15, søndag den 4. juni 2017
Vi kom tidligt op i morges, så før kl. 8 stod vi klar ved indgangen til Disneyland. Det betød, at kl. 8.30 havde vi allerede prøvet tre forlystelser, for der var ingen kø. Det betød også, at før kl. 10 forlod vi Disneyland igen for at gå i Studios – efter en tur i Dumbo.

Studios åbnede kl. 10, hvor vi også blev lukket ind – sammen med mange hundrede andre. Vi havde overvejet at prøve en rutsjebane, hvor Valdemar også kunne komme med. Men selvom vi gik direkte dertil, var der allerede så mange i kø, at der var 100 minutters ventetid. I stedet blev det til en tur i de små Cars-biler for fjerde gang og derefter i Slinky. Vi var i tvivl om, hvorvidt Valdemar ville synes om stunt-showet, men tog chancen. Det var et hit hos Valdemar, der jublede over biljagter, skudepisoder og motorcykler, der balancerede på et hjul. Kun den store finale, der involverede mange flammer, blev lidt for meget.

Vi kunne godt mærke, at der i dag og i går var en del flere mennesker i parkerne end, der var de første dage. Og da vi altså ikke havde tålmodighed til meget lange køer, forlod vi Studios først på eftermiddagen. Til frokost fik vi lækre sandwich, inden vi tog tilbage på hotellet. Selvom det havde været lidt køligt og overskyet, var det for varmt for Casper at sidde i solen på vores terrasse, men Britt slappede med en bog, og Valdemar rendte rundt omkring og plukkede blomster.

Midt på eftermiddagen tog vi en tur i poolen, og som paraden begyndte i Disneyland kl. 17.30, benyttede vi os af, at de fleste gerne ville se den. Vi fik derfor prøvede endnu et par forlystelser inden aftensmaden på amerikansk diner. Selvfølgelig skulle Valdemar lige ind og bygge lidt i Lego-butikken, da vi gik forbi på turen tilbage til hotellet…

Kufferterne er nu pakkede og klar til afrejse i morgen. Vi starter dagen med morgenmad i Disneyland i selskab med en række Disney-figurer, inden vi midt på dagen må afsted til lufthavnen.