USA – Vest

Lidt om rejsen
Vores første ferie med Valdemar var samtidig også vores længste ferie til dato, da vi under vores barsel valgte at rejse mere end to måneder til det vestlige USA. I en 25-fods homecamper kørte vi fra Los Angeles til San Francisco, videre til Las Vegas og Salt Lake City for at slutte turen i Denver. Undervejs besøgte vi flere nationalparker – blandt andet Yosemite, Death Valley, Mount Rushmore, Bryce og Yellowstone. Med undtagelse af to nætter på hotel overnattede vi på turen på campingpladser i camperen. I alt 9½ uge brugte vi på at udforske den vestlige del af USA.

Endnu engang var der langt mange timer i forberedelsen af rejsen. Med vægt på at se en masse fantastisk natur, havde vi lagt en rute, der førte os igennem mange af USAs nationalparker. Ruten var langt med tanke på, at Valdemar jo ikke kunne holde til at sidde hele dage i en autostol. Alligevel fik vi tilbagelagt omkring 8.000 km. på ferien.

Efter at have talt med et par rejsebureauer på rejsemessen i Øksnehallen i oktober 2012, valgte vi at lade MyPlanet stå for vores rejse. Vores rejse til Australien var også planlagt i samarbejde med MyPlanet, og den gang var vi meget tilfredse. Denne gang var det ikke helt så let at planlægge og booke turen – måske fordi vi i mellem tiden var blevet mere erfarne i rejseplanlægning og derfor også stillede større krav. De største udfordringer var omkring autostol til Valdemar og envejsleje af homecamper mellem Los Angeles og Denver.

Efter mere end to måneders korrespondance på mail og telefonisk faldt det hele endelig på plads i januar 2013 – godt to måneder før afrejse.

Prisen for rejsen
Den samlede pris for flybilletter København – Los Angeles over Toronto samt Denver – København (også over Toronto), to hotelovernatninger i henholdsvis Los Angeles og Denver samt leje af en 25 fods homecamper i mere end 60 dage blev 47.000 kr. Oveni kom så en udgift på ca. 13.000 kr. til overnatninger på campingpladser (12 – 75 dollars pr. nat) samt udgift til benzin, udflugter, adgang til nationaparker, mad og drikke. Alene udgiften til benzin kom op på godt 11.000 kr., da en homecamper ikke kører mere end 3 – 4 km. på literen, og udgift til mad og drikke (herunder restaurantbesøg) blev ca. 30.000 kr. Vores tøjindkøb kostede små 8.000 kr.. Alt i alt kom ferien til at koste os 117.000 kr.