Paris 2003

Lidt om rejsen
September 2003 fløj vi til Paris, hvor vi var i otte dage. Efter at have fundet vores hotel – mere eller ved en heldig tilfældighed – begav vi os ud i storbyen.

Vi kom til Disneyland Paris på vores feries første hele dag. Disneyland ligger ca. 20 km. udenfor Paris, og turen dertil tager ca. 45 minutter med regionaltog. Da stationen ligger lige ved indgangen til Disneyland, kan det ikke blive meget nemmere.

Disneyland er bestemt ikke kun for børn, men også et skønt sted for barnlige sjæle som os! Vi ankom, da de åbnede kl. 9.30 og forlod parken 10 minutter før lukketid, som på det tidspunkt udenfor sæsonen er kl. 20. Det var kun, da vi indtog vores frokost i Lady & Vagabondens Bella Notte, at vi sad ned. Da det som nævnt var lidt udenfor sæsonen, oplevede vi, at et par enkelte forlystelser var under renovering. Til gengæld slap vi så for lange køer. Tror, at vi maksimalt stod i kø i 10 minutter ved en forlystelse.

Vi nåede rundt i hele parken, som består af fem områder: Adventureland, Fantasyland, Frontierland, Discoveryland og selvfølgelig Main Street, hvor de store parader foregår. Vi fik set Princess-paraden, der er en hyldest til alle Disneys “prinsesser” som blandt andet Askepot, Snehvide og Den lille Havfrue. Alle kom de på hver deres pyntede vogn med musik og fulgt af dansere og selvfølgelig de kendte Disney-figurer. Udover paraden var vi også inde og se to shows. Vi så et Tarzan-show, som var et akrobatikshow – selvfølgelig med Tarzan, Jane og alle aberne fra historien. Derudover var vi inde og se Mickey´s Showtime. Det var et fantastisk show med dans til de kendte Disneys sange fra nye som gamle Disney-klassikere. Og igen blev det hele sunget og danset af blandt Fedtmule, Pluto, Chip & Chap, Baloo og mange flere.

Paris har ikke et egentlig centrum, men seværdighederne ligger spredt over et stort område. Vores hotel, Nord Est, lå centralt i forhold til en af de store stationer og busser og i gåafstand til blandt andet Montmartre. Vi besøgte katedralen Notre-Dame og besøgte kirkens tårne med de dystre statuer og kirkerummet med de flotte rosevinduer. En gåtur på Champs-Elysées endte med en tur op af trapperne i Triumfbuen på pladsen, hvor ikke mindre end 12 avenuer løber ud.

Vi besøgte blandt andet markedsgaden Mouffetard med de mange delikatesser og det store butikscenter Forum Les Halles. Derudover kom vi til Moulin Rouge i det knap så pæne kvarter, kirken Magdaleine og verdens største museum, Lourve, som vi dog nøjes med at se udefra. I stedet besøgte vi det meget mindre museum, Marmottan, hvor man finder mange af Monets flotte billeder – også nogle, som ikke forestiller åkander. Den franske udgave af Frihedsgudinden kom vi forbi på en af vores vandringer, ligesom vi også krydsede Concordepladsen et par gange.

Lidt uden for det centrale Paris ligger den moderne bydel, La Defense, som med dens højhuse i glas og metal er en stærk kontrast til resten af Paris. Der finder man også den nye triumfbue, Grande Arche, som stod færdigbygget i 1989.

En sejltur på Seinen nåede vi selvfølgelig også. Der sejlede vi blandt andet forbi den overdådige Alexandre Bro og borgen La Conciergerie, som vi havde besøgt tidligere. Borgen blev oprindeligt opført som bolig i 1299 – 1313, men fungerede som fængsel fra 1399 – 1914. Det var blandt andet der, at fangerne ventede under den franske revolution, inden de mødte guillotinen på Concordepladsen. Operahuset i Paris er lige så overvældende indenfor som udenfor – som en overdimensioneret kransekage.

Intet besøg i Paris uden en tur i Eiffeltårnet! Med sine 320 meter, fantastiske udsigt og fire millioner besøgende om året, er Eiffeltårnet naturligvis den største turistattraktion i Paris. Fra store dele af Paris kan man se tårnet, der om aftenen bliver lyst op af tusinder af pærer. Utroligt flot! Det næsthøjeste punkt i Paris efter Eiffeltårnet er Montmartre med den flotte hvide kirke, Sacré-Coeur. På trappen og terrassen foran er en fantastik udsigt over Paris, og bagved samles kunstnerne for at sælge deres malerier eller male dit portræt. En dag besøgte vi også den enormt store kirkegård Père Lachaise, hvor både Jim Morrison og Edith Piaf ligger begravet.

Alt dette og meget mere på kun otte dage.