London 2002

Lidt om rejsen
Den 5. december 2002 rejste vi otte dage til London. Vi havde begge været i London før, men alligevel var planen, at vi skulle rundt og se alle de traditionelle turistattraktioner.

Da vi ankom til hotellet, nåede vi lige at sætte kufferten på hotelværelset, før vi var afsted igen. Vi skulle nemlig til Trafalgar Square og se juletræet blive tændt. London får hvert år et træ i gave fra Norge som tak for hjælpen under 2. verdenskrig. Til vores overraskelse kom det norske kronprinsepar, Haakon & Mette-Marit, for at tænde lysene. Overalt i London var der selvfølgelig pyntet op med lys på gaderne og i butikkerne.

I løbet af ugen kom vi forbi både Big Ben og parlamentsbygningen, ligesom vi besøgte Westminster Abbey og St. Paul’s Cathedral, hvor vi også var oppe og nyde udsigten fra toppen. Selvfølgelig var vi også oppe i London Eye, hvorfra der også var en fantastisk udsigt over London. Vi kom da også forbi Buckingham Palace og fik set garden ride forbi, ligesom det også blev til et besøg i London Zoologiske Have, Tower og Madame Tussaud’s. Udover alt dette besøgte vi kriminalretten Old Bailey, hvor vi var inde og overvære en del af retsagen mod en ung fyr sigtet for knivdrab. Wellington Museum havde et særligt og meget underholdende julearrangement, som vi tilfældigvis også kom forbi.

En aften besøgte vi Prince Edward-teatret, hvor vi så den fantastiske musical Mamma Mia, der bygger på Abbas musik. Musicalens historie har dog intet med Abba at gøre, men er derimod en sød komedie.

Hyde Park og Regent Park, alle shoppinggaderne med blandt andet legetøjsbutikken Hamleys og stormagasinet Harrods, markedet på Portobello Road, Tate Gallery og Downing Street nåede vi selvfølgelig også på vores otte dage.

På ferien skrev vi ikke dagbog, som vi ellers har gjort på alle vores efterfølgende ferier.