Dagbog – Berlin jul 2018

Prenzlauer Berg, Berlin, kl. 00.15, torsdag den 27. december 2018
Vi forlod dagens julefrokost tidligt og kørte mod færgen i Gedser. Kl. 19 sejlede færgen – og godt 4 timer senere nåede vi vores destination her i Berlin – kun lidt forsinket af måske 20 kilometers vejarbejde på strækningen.

Så snart den første seng var redt, faldt Valdemar omkuld med al tøjet på. Som Casper slæbte op, pakkede Britt ud. Bilen er nu kørt i et nærliggende parkeringshus, og vi er parate til at gå til køjs også.

Prenzlauer Berg, Berlin, kl. 20.00, torsdag den 27. december 2018
I dag var det shoppedag, så efter morgenmaden begav vi os på gåben mod Alexanderplatz til de sædvanlige butikker. Nogle timer efter havde vi tre poser fyldt – bl.a. med otte par bukser til Valdemar (han manglede også!). Det har taget Valdemar godt 6 år at finde ud af, at burger smager godt – og nu er det hans nye yndlingsspise. Frokost på Burger King var derfor et hit.

Et par hop på trampolinen ved fjernsynstårnet, og så gik vi mod Ritter Sport – bl.a. igennem julemarkedet og forbi slottet, der efter kun at have været en byggeplads ved vores forrige besøg, nu begynder at ligne noget. Mens Valdemars chokoladekreation var på køl, nød vi lidt lækkert i caféen, inden vi midt på eftermiddagen fortsatte shopperiet i Alexa, så vi havde rigeligt at slæbe på på vejen hjem.

Efter en tur i Lidl var planen at tage pizzaer med hjem fra et nærliggende pizzeria. Det havde dog lukket, så vi endte med at spise aftensmad på en indisk restaurant. Men det ville heller ikke være helt rigtigt, hvis vi ikke havde fået indisk mad på vores besøg i Berlin. Det hører ligesom sammen.

Nu er vi snart klar til en god lang nattesøvn…

Prenzlauer Berg, Berlin, kl. 20.45, fredag den 28. december 2018
Efter i går at have hevet Valdemar med i et væld af butikker, var dagens første program udelukkende for Valdemars fornøjelses skyld. Vi tog u-banen til Potsdammer Platz til Lego Discovery Centre. Valdemar hyggede sig og var svær at få med ud igen, men efter godt et par timer orkede vi ikke mere.

Udenfor spiste vi lidt frokost på et lille julemarked, inden vi gik i Mall of Berlin. Vi var i nogle enkelte butikker og fik da også shoppet et par stykker tøj mere til Valdemar.

Midt på eftermiddagen valgte vi at tage metroen tilbage til lejligheden i stedet for at gøre stop på det store julemarked på Alexander Platz som ellers planlagt. Der tilbragte vi et par timer i lejligheden med leg, afslapning og lidt matematik-lektier.

I dag var det nærliggende pizzeria åbent, så der stod vi, da de åbnede kl. 18. Uden bordbestilling kunne vi kun få et bord i en time – og kort efter var stedet helt fyldt ,og mange stod ved indgangen i håb om at få et bord. Et meget populært sted. Valdemar brød sig ikke om de ellers lækre pizzaer og var noget negativ over enten for lidt eller for meget tomatsovs, men da vi på hjemvejen gik i Lidl for at købe dessert, var han i godt humør igen. Tilbage i lejligheden spiste Valdemar et par rugbrødsmadder, og så var det tid til dessert.

I morgen er sidste hele dag i Berlin for denne gang.

Prenzlauer Berg, Berlin, kl. 20.30, lørdag den 29. december 2018
Det småregnede i morges, så det var en våd fornøjelse, da Valdemar sidst på morgenen legede på legepladsen på Kollwitz Platz.

Trods det dårlige vejr var der mange boder på lørdagsmarkedet på pladsen. Vi nøjedes med at kigge på diverse lækre delikatesser, inden vi gik hen til sporvognen. Der er ikke længere til Alexanderplatz end, at vi kan gå på 20 minutter, men vi havde lovet Valdemar en tur i sporvogn.

Mens Britt og Valdemar tilbragte tid på trampolinerne ved fjernsynstårnet, osede Casper lidt i Saturn. Da det fortsat småregnede, valgte vi at tage en tur i akvariet, Sea Life, hvor vi havde fribilletter til. Det var hurtigt gået igennem, og efter en tur med elevatoren igennem den enorme AquaDome, gik vi på det store julemarked bag fjernsynstårnet, der i modsætning til julemarkedet på Alexanderplatz fortsat er åbent. Frokosten blev diverse snacks fra forskellige boder. Vi tog naturligvis også en tur op i det store pariserhjul, og Valdemar fik en tur i et lille tog.

Flere fribilletter blev brugt, da vi efterfølgende besøgte Little Big Berlin – Berlins historie bygget i model. Casper og Valdemar brugte lidt tid ved trampolinerne og efterfølgende i legetøjsafdelingen i Galeria, mens Britt shoppede lidt tøj. Derefter gik vi tilbage til lejligheden.

På vejen købte vi ind til at lave aftensmad i lejligheden: Valdemars yndlingsspise for tiden: burgere.

I morgen tidligt skal vi afsted, så vi har lige pakket en smule. Resten af pakningen og rengøringen må vente til i morgen tidligt… Vi glæder os allerede til næste planlagte tur til Berlin om fem måneder.