Mere om rejsen til Japan

Hokkaido – Sapporo, Sounkyo Onsen, Utoro & Kushro
Af Japans fire hovedøer, er Hokkaido den næststørste og den nordligst beliggende ganske tæt på Rusland. Øen har et areal på næsten det dobbelte af Danmarks areal, men har alligevel kun et befolkningstal på størrelse med Danmarks.

Hovedbyen på Hokkaido er Sapporo, og med start i Sapporo startede vi vores Japan-rejse med fem dage på egen hånd på Hokkaido i en lille Toyota. På Hokkaido overnattede vi – udover Sapporo – i Sounkyo Onsen i Daisetsu Nationalpark, i Utoro ved Shiretoko Nationalpark samt i Kushiro, hvor vi besøgte Kushiro Shitsugen Nationalpark. Hokkaido bød på vilde bjørne og hjorte samt en fantastisk natur – også i sne, blæst og tåge.

Honshu – Tokyo, Yudanaka, Nagoya, Kyoto, Osaka, Kobe & Hiroshima
Honshu er den største af de japanske øer, og øen, hvor landets største byer ligger – blandt andet hovedstaden Tokyo. Derfor betragtes Honshu også som hovedøen.

Det var også på Honshu, at vi tilbragte størstedelen af vores ferie. På øen kørte vi med tog mellem byerne og overnattede i storbyerne Tokyo, Nagoya, Kyoto, Osaka, Hiroshima, Kobe samt den lille by, Yadanaka, hvor vi så sneaber.

Fra Tokyo havde vi dagsudflugter til tempelbyen Nikko, til den store Buddha-figur i Kamakura samt til Japans største bjerg, vulkanen Mt. Fuji. Fra Nagoya besøgte vi Toyota-fabrikken, mens vi fra Kyoto tog til Nara, hvor hjortene har frit slag i byen. Ikke langt fra Hiroshima ligger øen, Miyajima, som vi også besøgte.

Kyushu – Kumamoto
Kyushu er den tredje største af Japans øer og samtidig den sydligst beliggende af de fire store øer.

På Kyushu overnattede vi i byen Kumamoto, hvorfra vi tog til vulkanområdet, Mt. Aso. Området består af fem vulkaner, hvoraf Mt. Aso er den største, og derfor er Mt. Aso blevet til fællesbetegnelse for hele området. Selvom Mt. Aso er den største vulkan, er det dog den aktive vulkan, Mt. Naka-Dake, som tiltrækker turister til området.

Okinawa – Naha
Ryukyo er det rigtige navn på øgruppen mod syd, men ofte kaldes hele øgruppen Okinawa, som samtidig er navnet på hovedøen. Øgruppen strækker sig over 1000 km. fra den nordligste til den sydligste ø, og hovedøen Okinawa ligger midt i.

Fra 1500-tallet og frem til 1879 var Ryukyo-øerne et selvstændigt kongedømme med tætte relationer til Kina, og fra 2. verdenskrig og frem til 1972 var øerne under amerikansk administration. I dag har USA stadig en stor militærbase på Okinawa, og den kinesiske og amerikanske indflydelse ses overalt på øen.

Tre overnatninger havde vi på Okinawa i hovedbyen Naha og med hjælp fra både offentlige transportmidler og en udlejningsbil, fik vi ses en stor del af øen.